Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Fettsugning Body-jet

Body-jet är en vattenassisterad fettsugningsteknik för större fettsugningar som kan kombineras med fettransplantation för kroppskonturering. B.la. kan fettet användas för en bröstförstoring.

Body-jet: vattenassisterad kroppsskulptering (WAL)

Vattenassisterad kroppsskulptering är en ny metod för skonsam och effektiv fettsugning. I motsats till traditionell eller energiassisterad fettsugning använder WAL vattnets kraft för att avlägsna oönskat fett för att forma och skulptera kroppen. WAL-processen innebär att en solfjäderformad vätskestråle lösgör och avlägsnar fett från kroppen utan att skada kärl, nerver eller bindväv. WAL är en skonsam, smärtfri fettsugning som ger upphov till avsevärt mindre svullnad, färre blånader och mycket mindre postoperativ smärta i jämförelse med traditionell fettsugning. Viktigt är även att metoden kräver mindre tumescent infiltration, vilket gör det möjligt att behandla större områden vid ett och samma tillfälle samtidigt som den minskade vätskemängden underlättar skulptering under hela proceduren. WAL-metoden är en säker, effektiv och enkel väg till utmärkta resultat, minimal risk och kortare återhämtningstid för patienten. Metoden går även med fördel att kombinera med SmartLipo och BodyTite i områden med lösare hud för att stimulera hudsammandragning.

Body-jet (WAL) – metoden steg för steg

 • Fas 1: Infiltration av bedövningsmedel och adrenalin: 70 procent mindre volym och kortare exponeringstid än vid konventionella metoder. Kortare väntetid.
 • Fas 2: Samtidig spolning och utsugning av fett som har lösgjorts av vätskan. Fettet har inte tillförts energi och därigenom inte fragmenterat eller gått över i vätskefas.
 • Fas 3: Konturering med minimal eller ingen vätskeinfiltration.

Fettsugning med BodyJet i korthet

Säkerhet:

 • Skonsam mot omgivande vävnad, nerver och blodkärl.
 • Minimerar patientens smärta.
 • Mindre tumescentlösning.
 • Mindre behov för sövning.
 • Minskar blödning

Effektivitet:

 • 70 % mindre tumescentlösning används
 • Samtidig spolning och utsugning
 • Mindre svullnad – förenklar skulptering
 • Färre korrigeringar
 • Kräver mindre kraft
 • Hög överlevnad på transplanterat fett
 • Snabb återhämtning hos patienten

Fettransplantation 

Fett som sugs ut från exempelvis magen eller låren kan vid samma behandlingstillfälle transplanteras till andra områden på kroppen t. ex. brösten. Mellan 50-70% av det transplanterade fettet klarar sig med Body-jet-metoden, medan den siffran brukar vara betydligt lägre med alternativa tekniker. Fettransplantation kan vara ett attraktivt alternativ för den som vill förstora brösten men som inte vill ha bröstproteser eller Macrolan. Samtidigt skulpteras problemområden med fettsugning. För att åstadkomma en mer påtaglig bröstförstoring krävs det 2-3 behandlingar och då utformar vi tillsammans med dig en individuell behandlingsplan.

Fett för transplantation 

Att skörda fett med Body-jet och LipoCollector (fettransplantationsredskap) är en överlägset säker och enkel metod. Fettcellen är en av de känsligaste cellerna som kroppen producerar. De skördade fettcellernas kvalitet bestäms i allra största grad av hur de lämnar donationsvävnaden. Fettceller som skadas i samband med att de lämnar kroppens fettvävnad kan aldrig repareras i en rengörnings- eller sedimentationsprocess. Den fortsatta behandlingen återställer inte överlevnadsförmågan hos de celler som skadats vid skördningen. Nyckeln till en lyckad transplantation är att redan från början minimera risken för skador på fettcellerna. Med Body-jet spolas fettet varsamt loss från vävnaden och sugs ut ur kroppen med lägsta möjliga vakuum.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta vår specialistklinik i Uppsala.

Snabbfakta

Fördelar: Möjlighet att transplantera fett

Hur?: Med vatten avlägsnas fett och formar kroppen

Operation: Under lokalbedövning